Stichting Archief

 

 
Archief de Loi, een club van enthousiaste vrijwilligers

Stichting Archief de Loi, opgericht 8 mei 2013 

Als inwoner van Wellerlooi bent u vast ook wel geïnteresseerd in de geschiedenis en het wel en wee van ons dorp aan de Maas.
Stichting Archief de Loi is een club van enthousiaste vrijwilligers die als doel hebben de geschiedenis van Wellerlooi veilig te stellen en toegankelijk te maken. De stichting beschikt over een eigen ruimte in MFC ’t Luukske waar de reeds verzamelde documenten en foto’s worden gerangschikt en opgeborgen. Dit opbergen geschiedt in ordners, maar gedeeltelijk ook digitaal.

Het zal u niet verbazen dat met het in stand houden van ons dorpsarchief kosten zijn gemoeid. Het grootste deel van deze kosten worden gedragen door onze begunstigers. Dit zijn mensen die ons werk een warm hart toedragen en ons financieel ondersteunen met een jaarlijks bijdrage van € 15,--. Daarvoor ontvangen zij twee keer per jaar ons blad ’t Karspoar met veel wetenswaardigheden uit het Wellerlooise verleden. 
Bent u ook geïnteresseerd, en wilt u ons werk steunen, dan nodigen wij u uit om begunstiger te worden. 

Het huidige bestuur v.l.n.r.:

Bestuurslid Angela Habraken
Voorzitter Piet Derks (Mzn).............06-22248512
Bestuurslid Mientje Hagens
Penningmeester Jan Heyligers                               
Bestuurslid Nelly Hermsen
Secretaris Marian van Bon..............06-51588970
Bestuurslid Piet Derks (Jzn)

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Postadres: Archief de Loi Venweg 6 5856 CB Wellerlooi

Gevestigd: MFC 't Luukske Catharinastraat 49 5856 AS Wellerlooi

Openingstijden: Woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur. 
Wilt u iets inzien of iets beschikbaar stellen, loop dan gerust bij ons binnen. Een afspraak maken kan ook, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-22248512 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrek.nr. NL40RABO0104373857

Kvk nummer: 57938725                                          


2023 Bestuur en vrijwilligers: Piet Jacobs (Gzn), Ger Wijnhoven, Bert de Rijk, Truus Verhaegh, Jan Heyligers, Nelly Hermsen, Marian van Bon,
Gerda Steegh, Angela Habraken, Piet Derks (Mzn), Annie Wijnhoven, Ellie Gerrits (niet op foto Piet Derks (Jzn), Francien Deckers, Mientje Hagens)

Vrijwilliger worden bij Archief de Loi...
Loop een keer bij ons binnen in Gemeenschapshuis 't Luukske en kijk hoe het er aan toe gaat bij Archief de Loi. Met een kopje thee/koffie heel ontspannen herinneringen ophalen over vroeger en tegelijk o.a. archiveren, exposities voorbereiden, digitaliseren enz. er is nog heel veel te doen. Je kunt ook eerst contact opnemen met een van de bestuursleden om een kijkje te nemen in ons archief. Alles geheel vrijblijvend.